Κινέζικο Ωροσκόπιο


 • Εισαγωγή στη Κινέζικη Αστρολογία

  Κινέζικη ΑστρολογίαΤο κινέζικο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει τις πεποιθήσεις ενός πανάρχαιου πολιτισμού, που δίνει μεγάλη σημασία στις μυστηριώδεις δυνάμεις. Η παράδοση θέλει τον αυτοκράτορα Χουάνγκ Ντι να κωδικοποιεί το 2637 π.Χ, τα 111 γνωστά άστρα.

  Έπειτα οι Κινέζοι αστρονόμοι συνέδεσαν τους πέντε βασικούς πλανήτες με τα πέντε βασικά στοιχεία του σύμπαντος. Έτσι έχουμε τον Δία με το Ξύλο, τον Άρη με τη Φωτιά, τον Κρόνο με τη Γη, την Αφροδίτη με το Μέταλλο και τον Ερμή με το Νερό. Με βάση αυτά τα στοιχεία και σε συσχετισμό πάντα με τον Ήλιο και τη Σελήνη καταρτίζονται μέχρι σήμερα όλα τα προσωπικά κινέζικα ωροσκόπια από τους αστρολόγους.

  Ας δούμε τώρα τα ζώδια στην κινέζικη αστρολογία, που είναι και αυτά δώδεκα και έχουν όλα ονόματα ζώων. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Βούδας ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη γήινη ύπαρξή του, κάλεσε κοντά του όλα τα ζώα, αλλά μόνο δώδεκα πήγαν να τον αποχαιρετήσουν. Ο Βούδας τα τίμησε, αφού έδωσε τα ονόματά τους στα ζώδια, τοποθετώντας τα, με βάση τη σειρά που έφτασαν κοντά του.

  Σύμφωνα με άλλο μύθο ο Κινέζος θεός της Γης αποφάσισε να οργανώσει έναν αγώνα δρόμου, στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλα τα ζώα. Οι 12 που θα τερμάτιζαν πρώτοι θα αποτελούσαν τα 12 ζώδια του κινέζικου ωροσκοπίου. Ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα ή Πρόβατο, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο.

  Η ειδοποιός διαφορά στην κινέζικη αστρολογία, σε σχέση με τις άλλες, είναι πως κάθε ζώδιο διαρκεί μία ολόκληρη χρονιά. Φέτος, το 2014 είναι η χρονιά του Αλόγου. Κάθε έτος λαμβάνουν χώρα μεγάλες και φαντασμαγορικές τελετές για να εορταστεί η είσοδος της νέας χρονιάς. Όποιος γεννηθεί λοιπόν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έτους, ανήκει και στο συγκεκριμένο ζώδιο.

  Να σημειωθεί πως οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο. Έτσι, η κάθε καινούργια χρονιά αρχίζει την ημερομηνία της δεύτερης Νέας Σελήνης μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο (21η Δεκεμβρίου). Άρα, κάθε χρόνος ξεκινά σε μια διαφορετική ημερομηνία, από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά.

  Ανάλογα με το ζώδιο του καθενός, θα πρέπει κάποιος να περιμένει κάθε δώδεκα χρόνια για να είναι η χρονιά του. Για αυτό στην κινέζικη αστρολογία, κάθε ζώδιο ταιριάζει πολύ με κάποια άλλα και λιγότερα με τα υπόλοιπα. Σκοπός της κινέζικης αστρολογίας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και το σκοπό της ύπαρξης τους στη γη και να τους εμπνεύσει να βρουν τον τρόπο ζωής που τους ταιριάζει, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

  Τα ζώδια σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες ομάδες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους; Πρώτη μεγάλη ομάδα: Ποντικός, Δράκος και Πίθηκος, ξεχωρίζουν για τα ηγετικά χαρακτηριστικά τους, τη δύναμη και την ενέργεια. Δεύτερη μεγάλη ομάδα: Βουβάλι, Φίδι και Πετεινός ξεχωρίζουν για την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και την οργάνωσή τους. Τρίτη μεγάλη ομάδα: Τίγρης, Άλογο και Σκύλος, ξεχωρίζουν για το πάθος, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κοινωνικότητα τους. Τέταρτη μεγάλη ομάδα: Λαγός, Κατσίκα ή Πρόβατο, Χοίρος, ξεχωρίζουν για την ομορφιά, την αισθητική, τη δημιουργικότητα και την ηρεμία τους.

  Τέλος, άκρως σημαντική θέση στην κινέζικη αστρολογία, έχει το Γιν και το Γιανγκ, δηλαδή η κοσμική και θεϊκή δύναμη που επηρεάζει τα πάντα. Πρόκειται για τα δύο αντίθετα, τα οποία συνυπάρχουν πάντα, αλληλεπιδρούν και λειτουργούν εξισορροπιστικά και αρμονικά για τον άνθρωπο, την πλάση και τη φύση. Στην κινέζικη αστρολογία, όταν ένας κύκλος τελειώσει, επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά. Όταν συμπληρωθούν πέντε αστρολογικοί κύκλοι (60 χρόνια) τότε τελειώνει μια εποχή και ξεκινάει μια καινούργια. Κάθε ένα από τα 12 ζώδια πέφτει μόνο σε χρονιές Γιν ή μόνο σε χρονιές Γιανγκ.

 • Ο Σκύλος

  Γενικές πληροφορίες για τον Σκύλο:
  Ο Σκύλος είναι το πιο πιστό Κινέζικο Ζώδιο. Μπορείς να τον εμπιστευτείς και να στηριχτείς πάνω του σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι ιδιαίτερα καλός συνεργάτης. Οι Σκύλοι έχουν στυλ και τους αρέσει να φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση και να προσέχουν τους εαυτούς τους. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι η υπομονή και η κατανόηση που δείχνουν στους άλλους. Είναι αισιόδοξοι και ικανοί να ξεδιαλύνουν και να κατανοήσουν προβλήματα και να προτείνουν έξυπνες λύσεις. Τους αρέσει να βοηθάνε τους άλλους και να προσφέρουν για αυτό και μπορούν να δημιουργήσουν δυνατές φιλίες και σχέσεις που θα αντέξουν στο χρόνο.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Ο Ενδέκατος
  Τυχερό Πετράδι: Διαμάντι
  Πολύτιμο λουλούδι: Ταγέτης
  Φύση: Γιανγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για τον Σκύλο:
  Τυχερές Ώρες: 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Δυτικά (Δ), Βορειδυτικά (ΒΔ)
  Εποχή: Φθινόπωρο
  Μήνας: Οκτώβριος
  Μαγικά Χρώματα: Ασημί, Ασπρο, Κόκκινο
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Ζυγός
  Φαγητά: Γλυκά
  Συσχετισμένες Χώρες: Αργεντινή, Καναδάς, Αιθιοπία, Ιρλανδία, Αυστραλία
  Διάσημοι Σκύλοι: Μπριζίτ Μπαρντό, Ναόμι Κάμπελ, Σερ, Αβα Γκάρντνερ, Μάικλ Τζάκσον, Ελβις Πρίσλεϊ

  Λέξεις κλειδιά για τον Σκύλο:
  [+] Πιστός, Στοχοποίηση, Ανεξάρτητος, Υπομονή, Εξυπνάδα, Προσεκτικός, Καλαισθησία, Διαίσθηση, Ειλικρίνεια, Στοργικός
  [-] Μοναχικός, Εκδικητικός, Κατηγορηματικός, Υποχώρηση, Φωνακλάς, Κριτικός, Εκκεντρικός

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για τον Σκύλο:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Σκύλου διαθέτουν μεγάλα αποθέματα υπομονής και γενναιότητας. Έχουν έντονη την άισθηση της ειλικρίνειας και της εντιμότητας. Συνεχώς εμπνέουν τους άλλους και κερδίζουν έυκολα την εμπιστοσύνη τους. Ο Σκύλος είναι το πιο πιστό απο τα 12 Κινέζικα Ζώδια και ξέρει να κρατάει μυστικά. Δεν τον ενδιαφέρουν τα πλούτη και η δόξα αν και είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Ο Σκύλος μπορεί να είναι πολύ εγωιστής, τρομερά πεισματάρης και εκκεντρικός. Είναι γνωστός για την ρητορικό του ταλέντο και την ικανότητα του να χαλιναγωγεί τα πλήθη..”

 • Ο Πετεινός

  Γενικές πληροφορίες για τον Πετεινό:
  Ο Πετεινός είναι το δέκατο Κινέζικο Ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Ο αριθμός δέκα (1) θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός και για αυτό ο Πετεινός είναι απο τα πλέον τυχερά Κινέζικα Ζώδια. Στους Πετεινούς αρέσει να παρατηρούν το κάθε το κάθε τι με προσοχή και λεπτομέρεια, και έτσι κάνουν συνήθως πετυχημένες παρατήρήσεις και παρεμβάσεις. Είναι θαρραλέοι και ανεξάρτητοι αλλά μπορούν να γίνουν υποκριτές και εγωκεντρικοί. Παθιάζονται πολύ εύκολα με το κάθε τι αλλά όχι για πολύ. Ο Πετεινός είναι συνήθως κοινωνικός και θέλει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής ειδικά μέσα στην οικογένεια του και τις παρέες του. Θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει αυτό.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Το Κρασοπότηρο
  Τυχερό Πετράδι: Κίτρινος Χαλαζίας
  Πολύτιμο λουλούδι: Αστέρι
  Φύση: Γιν (Θηλυκή)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για τον Πετεινό:
  Τυχερές Ώρες: 5:00 μ.μ. – 7:00 μ.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Δυτικά (Δ)
  Εποχή: Φθινόπωρο
  Μήνας: Σεπτέμβριος
  Μαγικά Χρώματα: Καφέ, Πράσινο
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Παρθένος
  Φαγητά: Σπόροι
  Συσχετισμένες Χώρες: Βέλγιο, Αφγανιστάν, Ν.Κορέα, Πολωνία, Τσεχία, Μαρόκο
  Διάσημοι Πετεινοί: Ερικ Κλάπτον, Γκόλντι Χόουν, Μπέτι Μίντλερ, Βαν Μόρισον, Γιόκο Ονο, Πίτερ Ουστίνοφ

  Λέξεις κλειδιά για τον Πετεινό:
  [+] Κοινωνικός, Γοητευτικός, Επικοινωνιακός, Ομορφιά, Ισορροπία, Γενναιότητα, Αντοχή
  [-] Κριτικός, Κολακεία, Υλισμός, Υποκρισία, Επιδεικτικός

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για τον Πετεινό:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Πετεινού είναι βαθυστόχαστα άτομα, ικανά και ταλαντούχα. Δεν τους αρέσει η αδράνεια. Θέλουν συνεχώς να ασχολούνται με κάτι. Τους αρέσει να αφοσιώνονται σε αυτό που κάνουν και απογοητεύονται πολύ όταν αποτυγχάνουν. Ο Πετεινός είναι ένα απο τα πιο εκκεντρικά Κινέζικα Ζώδια, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις του με τους άλλους. Πιστεύει οτι αυτός έχει πάντα δίκιο και συνήθως έχει! Στον Πετεινό δεν αρέσει η μοναξιά. Λατρεύει να φροντίζει την εξωτερική του εμφάνιση και είναι πολύ κοινωνικός. Λόγω του εγωισμού του τραβάει πάντα το ενδιαφέρον πάνω του. Είναι γενναίος και του αρέσουν οι περιπέτειες..”

 • Ο Πίθηκος

  Γενικές πληροφορίες για τον Πίθηκο:
  Ο Πίθηκος είναι το πιο ευμετάβλητο και προσαρμόσιμο Κινέζικο Ζώδιο. Οι Πίθηκοι καταλήγουν συνήθως ως εφευρέτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι που ψυχαγωγούν και κερδίζουν τα πλήθη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί και πολλοί Κινέζοι τους θεωρούν ιδιοφυίες. Ο Πίθηκος έχει την ικανότητα να παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια του έχοντας πλήρη γνώση και αίσθηση του κάθε τι που συμβαίνει γύρω του. Είναι έμπιστος και συνήθως θα κρατήσει κάθε μυστικό που θα μοιραστείς μαζί του, ενώ μπορεί να γίνει πολύ καλός φίλος ή συνεργάτης. ʼλλα χαρακτηριστικά του είναι η εντιμότητα, το καλό χιούμορ και η συντροφικότητα.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Η Προεξοχή
  Τυχερό Πετράδι: Χρυσόλιθος
  Πολύτιμο λουλούδι: Γλαδιόλα
  Φύση: Γιανγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για τον Πίθηκο:
  Τυχερές Ώρες: 3:00 μ.μ. – 5:00 μ.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Δυτικά (Δ), Νοτιοδυτικά (ΝΔ)
  Εποχή: Καλοκαίρι
  Μήνας: Αυγουστος
  Μαγικά Χρώματα: Ασπρο, Βιολετί, Πράσινο, Χρυσό
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Λέων
  Φαγητά: Ξηροί καρποί, Μπανάνες
  Συσχετισμένες Χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ν.Αφρική, Λουξεμβούργο
  Διάσημοι Πίθηκοι: Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Ιαν Φλέμινγκ, Χάρι Χουντίνι, Αντονι Πέρκινς, Ελίζαμπεθ Τέιλορ

  Λέξεις κλειδιά για τον Πίθηκο:
  [+] Στήριγμα, Εντιμότητα, Λύσεις, Διασκέδαση, Γοητεία, Εφευρετικός, Ευελιξία, Εξυπνάδα, Χιούμορ
  [-] Περιέργεια, Εκμετάλλευση, Απροσεξία, Θόρυβος, Δειλία

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για τον Πίθηκο:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Πιθήκου είναι ιδιοφυίες. Ο Πίθηκος είναι ένα Κινέζικο Ζώδιο γεμάτο εξυπνάδα, αυθεντικό, με τρομερά εφευρετικό μυαλό. Ευέλικτος και μεθοδικός καθώς είναι αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα με προσοχή προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια. Ο Πίθηκος είναι ικανός να βρεί λύσεις ακόμα και στα πιο πολύπλοκα ζητήματα. Ωστόσο η ανυπομονησία του ίσως να τον κάνει να παρατήσει κάποια απο τα σχέδια του, ειδικά αυτά που χρειάζονται πολύ χρόνο για να υλοποιηθούν. Ο Πίθηκος έχει πολύ δυνατή μνήμη και μια έμφυτη δίψα για γνώση. Ενώ θυμώνει εύκολα, μπορεί να ξεχάσει γρήγορα..”

 • Το Πρόβατο

  Γενικές Πληροφορίες για το Πρόβατο:
  Το Πρόβατο (Αρνί) είναι ενα πολύ ενδιαφέρον Κινέζικο Ζώδιο. Έχει θηλυκή φύση και πολλά θετικά χαρακτηριστικά όπως οι καλοί του τρόποι και η κλίση προς τις τέχνες και την μόδα. Στα Πρόβατα αρέσει να φροντίζουν τους άλλους και να μην τους πληγώνουν. Για αυτό έχουν μάθει να σκέφτονται πριν πουν κάτι ή πριν δράσουν αλλά θα υποστηρίξουν και θα υπερασπιστούν με επιχειρήματα την άποψη τους. Το Πρόβατο μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ντροπαλό και αυτό μπορεί να του προκαλέσει ανασφάλεια σε ορισμένες περιπτώσεις. Λόγω της ανασφάλειας αυτής τα Πρόβατα θέλουν να νιώθουν οτι αγαπιούνται και προστατεύονται απο τους γύρω τους. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις την εύνοια τους.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Το Σταμάτημα
  Τυχερό Πετράδι: Σμαράγδι
  Πολύτιμο λουλούδι: Δελφίνιο
  Φύση: Γιν (θηλυκή)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για το Πρόβατο:
  Τυχερές Ώρες: 1:00 μ.μ. – 3:00 μ.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Νότια (Ν), Νοτιοδυτικά (ΝΔ)
  Εποχή: Καλοκαίρι
  Μήνας: Ιούλιος
  Μαγικά Χρώματα: Κίτρινο, Πράσινο, Μπλε
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Καρκίνος
  Φαγητά: Γάλα
  Συσχετισμένες Χώρες: Κένυα, Καμπόντια, Μπελίζε, Λιβυή, ΗΠΑ, Ν.Ζηλανδία
  Διάσημα Αλογα: Πάμελα Αντερσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Χούλιο Ιγκλέσιας, Μπάστερ Κίτον, Βανγκέλις

  Λέξεις κλειδιά για το Πρόβατο:
  [+] Καλλιτεχνικός, Στοργή, Ευαισθησία, Ευγένεια, Δημιουργικότητα, Διαίσθηση, Γενναιοδωρία, Πεπρωμένο
  [-] Μελαγχολία, Ντροπαλός, Ανασφαλής, Παρερμηνεία, Ανευθυνότητα, Τεμπελιά, Αναποφασιστικός

  Η Ντουάν Μινχ η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για το Πρόβατο:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Προβάτου είναι πολύ εκλεκτικοί και με μεγάλη κλίση προς τις τέχνες. Το Πρόβατο είναι ένα ντροπαλό Κινέζικο Ζώδιο που συχνά παθαίνει κρίσεις απαισιοδοξίας. Επίσης το απασχολούν έντονα ζητήματα σχετικά με το νοήμα της ζωής. Το Πρόβατο παθιάζεται με την θρησκεία. Δεν τα καταφέρνει πολύ καλά στα λόγια αλλά διακρίνεται για το πάθος του. Του αρέσει να δίνει όλες το τις δυνάμεις με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί. Το Πρόβατο δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσει για χρήματα. Χάρη στις ικανότητες του θα βρίσκει πάντα τρόπους να είναι οικονομικά ανεξάρτητο. Το Πρόβατο τέλος, έχει σοφία, ευγένεια και συμπάθεια για τους γύρω του.

 • Το Αλογο

  Γενικές Πληροφορίες για το Αλογο:
  Το άλογο είναι το Κινέζικο Ζώδιο που απαιτεί να είναι πάντα ελεύθερο. Το άλογο έχει αυτοπεποίθηση και την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να πετύχει τους περισσότερους στόχους που θέτει στη ζωή του. Στα ʼλογα αρέσει να τραβούν την προσοχή των άλλων, να κολακεύονται. Θα καταλάβουν όμως πότε κάποιος τους εκτιμά πραγματικά και πότε υποκρίνεται. Ένα άλλο χαρακτηριστικού του Αλόγου είναι η τιμιότητα. Το ʼλογο είναι συνήθως τίμιο και αυθεντικό απέναντι στους άλλους και για αυτό μπορεί να κάνει εύκολα φίλους. Είναι καλός σύμβουλος αν του εξηγήσουν με λεπτομέρεια και ακρίβεια την κατάσταση και τα δεδομένα. Το ʼλογο είναι επίσης γενναίο αλλά ταυτόχρονα και πολύ ευαίσθητο. Αυτή η ευαισθησία που το διακρίνει μπορεί να ενεργοποιεί χωρίς λόγο τους μηχανισμούς αυτοάμυνας του.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Ο Απογευματινός
  Τυχερό Πετράδι: Τοπάζιο
  Πολύτιμο λουλούδι: Τριαντάφυλλο
  Φύση: Γιανγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για το Αλογο:
  Τυχερές Ώρες: 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Νότια (Ν)
  Εποχή: Καλοκαίρι
  Μήνας: Ιούνιος
  Μαγικά Χρώματα: Μαύρο, Κίτρινο, Ασπρο, Πορτοκαλί
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Δίδυμοι
  Φαγητά: Όλα τα καλομαγειρεμένα φαγητά
  Συσχετισμένες Χώρες: Ισραήλ, Πορτογαλία, Μεξικό, Ν.Αφρική, Ελλάδα, Ιταλία, Πακιστάν, Ιραν
  Διάσημα Αλογα: Σον Κόνερι, Τζέιμς Ντιν, Ρίτα Χέιγουορθ, Τζίμι Χέντριξ, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Τζον Τραβόλτα

  Λέξεις κλειδιά για το Αλογο:
  [+] Αυθεντικός, Ταμπεραμέντο, Έμπνευση, Φαντασία, Ελευθερία, Πειστικός, Πνεύμα, Ανεξαρτησία
  [-] Παρορμητικός, Αγωνιώδης, Εγωισμός, Αστάθεια

  Η Ντουάν Μινχ η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για την Τίγρη:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Αλόγου είναι πολύ δημοφιλείς. Το Αλογο είναι ένα ανεξάρτητο Κινέζικο Ζώδιο που σπάνια ακούει τις συμβουλές των άλλων. Είναι χαριτωμένο, ικανό σε ζητήματα χρήματος και με άποψη για όλα τα θέματα. Μερικές φορές μιλάει παραπάνω απο όσο πρέπει. Το Αλογο είναι γεμάτο σοφία και προικισμένο με πολλά ταλέντα. Επίσης πολύ ικανό στην χρήση των χεριών του. Έχει αδυναμία στα μέλη του αντίθετου φύλου. Είναι ανυπόμονο, θερμόαιμο και απαιτητικό Κινέζικο Ζώδιο. Του αρέσει η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, οι συγκεντρώσεις και τα πλήθη…”

 • Το Φίδι

  Γενικές Πληροφορίες για το Φίδι:
  Το Φίδι (ερπετό) συνδέεται έντονα με την βαθιά γνώση και την αιώνια σοφία. Το Φίδι είναι πάντα αινιγματικό και ίσως το πιο σοφό απο τα Κινέζικα Ζώδια. Συνήθως εξελίσσεται για να γίνει φιλόσοφος, θεοσοφιστής, στοχαστής, μάγος ή ηγέτης του παρασκηνίου. Στα φίδια αρέσει να μαθαίνουν, να διαβάζουν και να τρώνε καλά. Τους ενδιαφέρει επίσης πολύ η εξωτερική τους εμφάνιση.

  Το καλύτερο χαρακτηριστικό τους όμως είναι η ικανότητα επικοινωνίας με τους άλλους. Τους αρέσει να μιλάνε και να εμπλέκονται σε μεγάλες και δύσκολες συζητήσεις. Το Φίδι είναι οπαδός των νέων ιδεών και των καινοτόμων σκέψεων και δράσεων. Συνήθως όμως θα απορρίψει κάθε συμβουλή που δεν προέρχεται απο τον ευατό του.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Ο Εκτος
  Τυχερό Πετράδι: Οπάλιο
  Πολύτιμο λουλούδι: Πάθος
  Φύση: Γιν (θηλυκή)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για το Φίδι:
  Τυχερές Ώρες: 9:00 π.μ. – 11:00 π.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Νότια (Ν), Νοτιοανατολικά (ΝΑ)
  Εποχή: Ανοιξη
  Μήνας: Μάϊος
  Μαγικά Χρώματα: Πράσινο, Χρυσό, Καφέ
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Ταύρος
  Φαγητά: Κρέας
  Συσχετισμένες Χώρες: Μογκολία, Εσθονία, Περού, Σ.Αραβία, Σρι Λάνκα, Τρινινταντ
  Διάσημα Φίδια: Κιμ Μπάσιντζερ, Μπομπ Ντίλαν, Γκρέτα Γκάρμπο, Μάικ Ολντφιλντ, Βιρτζίνια Γουλφ, Σουζάνα Γιορκ

  Λέξεις κλειδιά για το Φίδι:
  [+] Σοφία, Ενδιαφέρον, Καινοτομία, Νέο, Υπομονή, Βοήθεια, Ταχύτητα, Φιλοσοφικός, Διακριτικός, Διπλωματία
  [-] Περηφάνεια, Κριτική, Καταδικαστικός, Δηλητήριο, Προδοσία, Ματαιοδοξία, Απιστία

  Η Ντουάν Μινχ η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για το Φίδι:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Φιδιού λένε λίγα και αποπνέουν μεγάλη σοφία. Είναι πολύ τυχεροί σε θέματα χρημάτων και ποτέ δεν θα ανησυχήσουν για οικονομικά ζητήματα. Συνήθως παρασύρονται απο την ματαιοδοξία τους και τον υπέρμετρο εγωισμό τους. Ωστόσο, το Φίδι διακρίνεται για την συμπάθεια που δείχνει στους γύρω του. Θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει βοήθεια όταν μπορεί. Το Φίδι προτιμά να στηρίζεται στον εαυτό του και σπάνια θα ασπαστεί τις απόψεις των άλλων. Επίσης δύσκολα θα ακούσει συμβουλές απο τρίτους γιατί πρόκειται για ένα Κινέζικο Ζώδιο που αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα. Το Φίδι είναι πολύ αποφασιστικό και μισεί να αποτυγχάνει. Ενώ δείχνει ήρεμο είναι πάντα πλημμυρισμένο απο έντονα συναισθήματα και πάθη. Οι άνθρωποι – Φίδια είναι συνήθως πολύ όμορφοι και πολύ ελυκολα μπορούν να εμπλακούν σε καυγάδες..”

 • Ο Δράκος

  Γενικές Πληροφορίες για τον Δράκο:
  drakosΟ Δράκος είναι ένα μυθικό παντοδύναμο πλάσμα που λατρεύεται εδώ και αιώνες απο την Κινέζικη κουλτούρα. Ο Δράκος συμβολίζει την δύναμη, την αντοχή, την υγεία, την αρμονία και την διαύγεια. Πολλοί Κινέζοι θεωρούν τους Δράκους τυχερούς και ευλογημένους. Πράγματι είναι πολύ χαρισματικοί και γεμάτοι ιδιαίτερες δυνάμεις. Δύσκολα θα περάσουν απαρατήρητοι σε μια συζήτηση, μια συνέυρεση ή ένα πάρτυ. Η μοναδική τους προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση τους θα κάνει θαύματα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ο Δράκος είναι γνωστός και για την εντιμότητα του και την αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος, χαρακτηριστικά που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι άλλοι για να στραφούν εναντίον του. Οι Κινέζοι λένε οτι αν ο φίλος σου είναι Δράκος τότε είσαι τυχερός.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Το Πρωινό
  Τυχερό Πετράδι: Αμέθυστος
  Πολύτιμο λουλούδι: Μοσχομπίζελο
  Φύση: Γιανγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για τον Δράκο:
  Τυχερές Ώρες: 7:00 π.μ. – 9:00 π.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Ανατολικά (Α), ΝοτιοανατολικάEast (ΝΑ)
  Εποχή: Ανοιξη
  Μήνας: Απρίλιος
  Μαγικά Χρώματα: Μαύρο, Χρυσό, Πράσινο
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Κριός
  Φαγητά: Πουλερικά, Δημητριακά
  Συσχετισμένες Χώρες: Κολομβία, Κίνα, ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Ελλάδα, Ιραν, Δανία, Ιαπωνία, Βουλγαρία, Ισλανδία
  Διάσημοι Δράκοι: Νηλ Ντάϊαμοντ, Πλασίντο Ντομίνγκο, Τζον Λένον, Αλ Πατσίνο, Ρίνγκο Σταρ, Σίρλει Τέμπλ

  Λέξεις κλειδιά για τον Δράκο:
  [+] Γοητευτικός, Δύναμη, Αντοχή, Ευμάρια, Ενέργεια, Γενναιότητα, Τιμιότητα, Αρχή, Υψηλές προσδοκίες, Πάθιασμένος, Διαίσθηση
  [-] Εγωισμός, Εγωκεντρικός, Μεγαλομανής, Εκμετάλλευση, Μίσος, Ζήλεια, Καχύποπτος, Ψέμα, Απαιτητικός

  Η Ντουάν Μινχ η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για τον Δράκο:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Δράκου είναι γεμάτοι υγεία και ευεξία. Ενεργητικοί πεισματάρηδες και ενθουσιώδεις. Ο Δράκος είναι ένα Κινέζικο Ζώδιο ευαίσθητο, γενναίο, που δεν θα διστάσει να φερθεί έντιμα σε όσους δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στο πρόσωπο του. Είναι ίσως το πιο εκκεντρικό απο τα 12 ζώδια του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Στον Δράκο δεν αρέσει να δανείζεται χρήματα ή να υποχρεώνεται στους άλλους λόγω της μεγάλης υπερηφάνειας που τον διακρίνει..”

 • Το Κουνέλι

  Γενικές πληροφορίες για το Κουνέλι:
  Το Κουνέλι είναι πολύ γνωστό για την ιδιότητα του να έλκει την καλοτυχία. Ανέκαθεν ήταν φορέας καλής τύχης την οποία μεταδίδει και στους γύρω του. Τα Κουνέλια γοητεύουν το αντίθετο φύλο. Μπορούν να βρουν λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα και διέξοδο απο μπερδεμένες καταστάσεις. Πολλοί Κινέζοι πολιτικοί και διπλωμάτες ανήκουν στο Κινέζικο Ζώδιο του Κουνελιού.

  Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι η κλίση του προς τις τέχνες και τις παραδόσεις. Το Κουνέλι μισεί τους πολέμους, τις μάχες και τους διαπληκτισμούς λόγω της φιλειρηνικής φύσης του. Δεν του αρέσουν ιδιαίτερα οι εκπλήξεις και τα απρόσμενα αποτελέσματα και δύσκολα θα εμπλακεί σε καταστάσεις ρίσκου. Για το λόγο αυτό μπορεί να χάσει αρκετές καλές ευκαιρίες στη ζωή του.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Ο Τέταρτος
  Τυχερό Πετράδι: Μαργαριτάρι
  Πολύτιμο λουλούδι: Φούλι
  Φύση: Γιν (θηλυκή)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για το Κουνέλι:
  Τυχερές Ώρες: 5:00 π.μ. – 7:00 π.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Ανατολικά (Ε)
  Εποχή: Ανοιξη
  Μήνας: Μάρτιος
  Μαγικά Χρώματα: Μπλέ, Γκρι, Ασπρο
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Ιχθείς
  Φαγητά: Θαλασσινά, Λαχανικά
  Συσχετισμένες Χώρες: Ομαν, Ιρακ, Μαλαισία, Κροατία, Συρία
  Διάσημα Κουνέλια: Ινγκριντ Μπεργκμαν, Κάρι Γκραντ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Αρθουρ Μίλερ, Ρότζερ Μουρ, Ορσον Ουέλες

  Λέξεις κλειδιά για το Κουνέλι:
  [+] Γοητευτικός, Σκεφτικός, Τύχη, Κουλτούρα, Ευγένεια, Ειρηνικός, Ασφάλεια, Ηρεμία, Τακτικός, Αρχές, Γούστο
  [-] Υπερευαισθησία, Αγωνία, Συντηρητικός, Περίπλοκο, Εγωκεντρικός, Εξαπάτηση

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για το Κουνέλι:
  “..οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε χρονιά του Κουνελιού είναι ταλαντούχοι και έχουν τάση προς τις τέχνες. Είναι πολύ φιλόδοξα άτομα. Το Κουνέλι είναι ένα Κινέζικο Ζώδιο με αρχές και γούστο που μπορείς να του εμπιστευτείς τα μυστικά σου. Επίσης είναι πολύ τυχερό σε οικονομικά ζητήματα και θαυμάζεται απο την πλειοψηφία των 12 Κινέζικων Ζωδίων. Σπάνια θα χάσει το Κουνέλι την ψυχραιμία του. Του αρέσει το κουτσομπολιό και τα σεξουαλικά παιχνίδια. Πετυχαίνει έυκολα στη δουλειά του και προσπαθεί να τηρεί τις υποσχέσεις του. Στο Κουνέλι αρέσει ο τζόγος αλλά ξέρει να κρατά τις αποστάσεις και να κάνει πίσω όταν πρέπει..”

 • Η Τίγρης

  Γενικές Πληροφορίες για την Τίγρη:
  Οι Κινέζοι Αστρολόγοι θεωρούν την Τίγρη ως βασίλισσα των ζώων και όχι το Λιοντάρι. Η Τίγρης είναι ιδιαίτερα γοητευτική και πειστική. Δεν μπορείς να της αντισταθείς εύκολα και ταυτόχρονα είναι δύσκολο να τραβήξεις την προσοχή της, εκτός και αν προσπαθήσεις πολύ. Στις Τίγρεις αρέσει το μυστήριο, οι θρύλοι, τα παραμύθια και οι ιστορίες ηρωισμού και αγάπης.

  Το πιο πιθανό είναι να περάσουν μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, στην οποία βασικό ρόλο θα παίξουν το ένστικτο της Τίγρης και τα δυνατά συναισθήματα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτού του Κινέζικου Ζωδίου είναι οτι του αρέσουν οι εκπλήξεις και οι μη συνηθισμένες καταστάσεις. Αν θέλεις μια Τίγρη για φίλη σου τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις εσύ για να κερδίσεις και να κρατήσεις την φιλία σας γιατί οι Τίγρεις δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους στις ανθρώπινες σχέσεις.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  O Σεβασμός
  Τυχερό Πετράδι: Ζαφείρι
  Πολύτιμο λουλούδι: Βιολέτα
  Φύση: Γιανγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για την Τίγρη:
  Τυχερές Ώρες: 3:00 π.μ.- 5:00 π.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Βορειοανατολικά (ΒΑ)
  Εποχή: Χειμώνας
  Μήνας: Φεβρουάριος
  Μαγικά Χρώματα: Πράσινο, Μπλε, Ασπρο, Κίτρινο
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Υδροχόος
  Φαγητά: Ψωμί, Ζυμαρικά
  Συσχετισμένες Χώρες: Ρωσία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Βόρεια Κορέα
  Διάσημες Τίγρεις: Αγκάθα Κρίστι, Τομ Κρούζ, Αλεκ Γκίνες, Μέριλιν Μονρό, Στίβι Γουόντερ

  Λέξεις κλειδιά για την Τίγρη:
  [+] Καλοτυχία, Δύναμη, Σεβασμός, Σοφία, Αισιοδοξια, Αποφασιστικότητα, Ενστικτο, Κουράγιο, Γεναιότητα, Συμπάθεια
  [-] Επίφοβος, Μπερδεμένος, Εγωκεντρισμός, Περιέργεια

  Η Ντουάν Μινχ η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για την Τίγρη:
  “..οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω απο το Κινέζικο Ζώδιο της Τίγρης είναι ευαίθητοι και αφοσιωμένοι στις βαθιες τους σκέψεις. Είναι δύσκολο για μια Τίγρη να αποφασίσει σωστά και γρήγορα. Μερικές φορές οι Τίγρεις έρχονται σε συγκρουση με τους γηραιότερους ανθρώπους ή με αυτούς που αντιπροσωπεύουν την εξουσία. Ενώ πρόκειται για καχύποπτα και μυστηριώδη πλάσματα, οι Τίγρεις είναι πολύ θαραλλέες και δυνατές. Γίνονται εύκολα συμπαθείς και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων..”

 • Το Βουβάλι

  Γενικές Πληροφορίες για το Βουβάλι:
  Το Βουβάλι είναι ένα παντοδύναμο Κινέζικο Ζώδιο που συμβολίζει την ευεξία, τον πλούτο και τη δύναμη. Τα Βουβάλια είναι συνήθως πολύ εργατικά και πεισματάρικα. Είναι οπαδοί κάθε τι ισχυρού και τους αρέσει να κατέχουν και να συλλέγουν πράγματα. Στηρίζονται κυρίως στους εαυτούς τους για να πετύχουν ένα σωρό διαφορετικά και όμορφα κατορθώματα κατα τη διάρκεια της ζωής τους.

  Το Βουβάλι, ενώ αργεί όταν πρόκειται να πάρει σημαντικές αποφάσεις, είναι πολύ σταθερό και αν πάρει μια απόφαση δύσκολα θα του αλλάξεις γνώμη. Δεν είναι εύκολο να κάνεις κάποιο Βουβάλι να σου μιλήσει ανοιχτά και καθαρά, αλλά αν κερδίσεις την εμπιστοσύνη του θα σου αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας αυτού του Κινέζικου Ζωδίου. Δηλαδή ένα αληθινό και αυθεντικό άτομο. Το Βουβάλι μπορεί να γίνει πιστός και χρήσιμος φίλος.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Ο Διασκεδαστής
  Τυχερό Πετράδι: Ακουαμαρίνης
  Πολύτιμο λουλούδι: Γαρίφαλο
  Φύση: Γιν (θηλυκή)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για το Βουβάλι:
  Τυχερές Ώρες: 1:00 π.μ. – 3:00 π.μ.
  Σημείο του Ορίζοντα: Βορειοανατολικά (ΒΑ)
  Εποχή: Χειμώνας
  Μήνας: Ιανουάριος
  Μαγικά Χρώματα: Πράσινο, Κίτρινο, Μαύρο, Καφέ
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Αιγόκερως
  Φαγητά: Όλα τα είδη
  Συσχετισμένες Χώρες: Ελβετία, Ινδία, Κούβα, Υεμένη, Φινλανδία, Ουκρανία
  Διάσημοι Ποντικοί: Τσάρλι Τσάπλιν, Ουόλτ Ντίσνευ, Αντονι Χόπκινς, Τζέιν Φόντα, Πίτερ Σέλερς, Τζακ Νίκολσον

  Λέξεις κλειδιά για τον το Βουβάλι:
  [+] Δύναμη, Στήριγμα, Υπομονή, Ακούραστος, Λογικό, Συστηματικός, Φαντασία, Ειλικρίνεια, Κοινωνικότητα
  [-] Κατοχικός, Πείσμα, Εκκεντρικό, Κριτική, Ανέλιξη

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για το Βουβάλι:
  “..Όσοι γεννιούνται κάτω απο το Κινέζικο ζώδιο του Βουβαλιού είναι υπομονετικοί και εμπνέουν εμπιστοσύνη στους άλλους. Τείνουν να είναι εκκεντρικοί, να αγχώνονται και να νευριάζουν συχνά. Αν και δεν μιλάνε εύκολα, όταν ξεκινήσουν μια συζήτηση δεν σταματάνε εύκολα. Τα Βουβάλια είναι πάντα σε πνευματική και σωματική έξαρξη. Γενικά πρόκειται για εύκολα άτομα που μπορούν όμως να είναι τρομερά πεισματάρικα και δεν θέλουν να αποτυγχάνουν. Ποτέ μην κάνεις αντίπαλο σου ένα Βουβάλι…”

 • Ο Ποντικός

  Γενικές πληροφορίες για τον Ποντικό:
  Ο Ποντικός είναι το πρώτο ζώδιο του Κινέζικου Ωροσκοπίου. Ο Ποντικός είναι καλός στο να ηγείται και να κατακτά. Πολλοί διάσημοι αυτοκράτορες και ηγέτες της Κινέζικης ιστορίας ανήκαν στο Κινέζικο Ωροσκόπιο του Ποντικού. Έχοντας την ικανότητα να γοητεύει τους άλλους, ο Ποντικός είναι γενικά χαρισματικός και γεμάτος πάθος. Ένα άλλο στοιχείο που ενισχύει την μοναδικότητα του είναι το πρακτικό και δυνατό μυαλό του που του δίνει την δυνατότητα να είναι οργανωτικός, τακτικός και συστηματικός.

  Η άλλη πλευρά ενός Ποντικού ωστόσο, φανερώνει ένα άτομο που θέλει να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα και που θα επιμείνει να κάνει του κεφαλιού του, όποιο και αν είναι το κόστος. Ο Ποντικός μπορεί να γίνει πολύ κακός και επικίνδυνος, ειδικά αν τον προκαλέσουν. Τα άτομα που βρίσκονται στο Κινέζικο Ζώδιο του Ποντικού είναι επίσης πολύ γνωστά για την ιδιότητα τους να εκμεταλλεύονται τις σκέψεις, τα αισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων.

  Σύμβολο Κινέζικης Αστρολογίας:  Το Παιδί
  Τυχερό Πετράδι: Γρανίτης
  Πολύτιμο λουλούδι: Νάρκισσος
  Φύση: Γιάνγκ (αρσενική)

  Ενδιαφέροντα δεδομένα για τον Ποντικό:
  Τυχερές Ώρες: 11πμ – 1μμ
  Σημείο του Ορίζοντα: Βορράς (Β)
  Εποχή: Χειμώνας
  Μήνας: Δεκέμβριος
  Μαγικά Χρώματα: Μαύρο, Κόκκινο, Ασπρο, Μώβ
  Αντίστοιχο Δυτικού Ωροσκοπίου: Τοξότης
  Φαγητά: Χοιρινό, Λάχανο, Όσπρια
  Συσχετισμένες Χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Ολλανδία, Βραζιλία, Κολομβία
  Διάσημοι Ποντικοί: Τζιν Κέλι, Σον Πεν, Μαρλον Μπράντο, Λούις Αρμστρονγκ, Κλαρκ Γκείμπλ

  Λέξεις κλειδιά για τον Ποντικό:
  [+] Προστατευτικός, Υλιστής, Φορέας Ευμάριας, Ευημερία, Γοητεία, Τάξη, Ευφυία, Φιλοδοξία, Θέληση, Ιδεαλιστής, Αντοχή, Δίκαιο
  [-] Αγριότητα, Θάνατος, Πόλεμος, Μεταφυσικό, Βάναυσος, Χρήμα, Πεισματάρης, Επικίνδυνος, Κακία, Ύπουλος, Κριτικός, Εκμετάλλευση

  Η Ντουάν Μινχ, η διάσημη Κινέζα Αστρολόγος λέει για τον Ποντικό:
  “..Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο Κινέζικο ζώδιο του Ποντικού είναι γνωστοί για την γοητεία και την έλξη που ασκούν στο αντίθετο φύλο. Οι Ποντικοί δουλεύουν σκληρά γι’αυτό και είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Συνήθως είναι τελειομανείς. Επίσης, θυμώνουν εύκολα και τους αρέσει το κουτσομπολιό. Οι φιλοδοξίες τους είναι μεγάλες γι’αυτό και συνήθως θεωρούνται πετυχημένοι σε αυτό που κάνουν. Ο Ποντικός είναι πολύ κοινωνικός και έχει πολλούς φίλους που τους υποστηρίζει σε δύσκολες καταστάσεις. Οι φίλοι του θα πολεμήσουν για αυτόν αν χρειαστεί. Ο Ποντικός είναι αφοσιωμένος στην οικογένεια του και θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει…”